perjantai 27. toukokuuta 2016

Miksi Marokosta pyritään "laittomasti" Eurooppaan? Ihmettelyn ja "elintasopakolaisuuden" väittämisen syyksi syynä on se, että Suomessa on - tiedotusvälineiden auliilla tuella - Marokosta aivan väärä kuva:

Marokko on pseudo-demokratia, jota hallitsee käytännössä diktaattorina kuningas Muhammed VI, jonka hallintoa länsimaat tukevat. Ihmisoikeusrikkomukset ovat yleisiä.

Vastineeksi kleptokraattisen, poliisivaltiota johtavan kuninkaan tukemisesta länsimaiden yritykset pääsevät Marokon luonnonvaroihin käsiksi - kuten myös Marokon miehittämän Länsi-Saharan.

Nykyisen kuninkaan isä Hassan II käytännössä hautasi elävältä poliittisia vankeja vuosikymmeniksi maanalaisiin selleihin, joissa oli niin matala katto, että edes seisomaan ei pystynyt.

Marokko on myös miehittänyt vuodesta 1976 Espanjan entistä siirtomaata Länsi-Saharaa ja kieltäytyy hyväksymästä vuoden 1991 tulitaukosopimyksessa solmitun itsenäistymistä koskevan kansanäänestyksen järjestämistä.

Euroopan Unionin yritys saada jäsenmaiden kalastustroolarit miehitetyn Länsi-Saharan vesille kaatoi Unionin a Marokon välisen taloussopimuksen äskettäin oikeudessa.

Länsi-Saharan väestöä kutsutaan nimellä saharawit. Heitä asuu myös Marokon vuosien 1957-1958 sodassa Espanjalta valtaamassa alueessa, joka on nykyään osa lounais-Marokkoa varsinaisen Länsi-Saharan pohjoispuolella.

Kuukausi sitten vangittu saharawi-nuorisoaktiivi - joka ajoi työttömien saharawi-nuorten asiaa - tuli kidutetuksi nälkälakkonsa aikana ja kuoli vajottuaan koomaan. Euroopan Unionissa kohauteltiin olkapäitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti