tiistai 24. marraskuuta 2015


Nuoret arvostavat kotimaisia tiedotusvälineitä entistä enemmän? Ei kannattaisi, ottaen huomioon, kuinka rajusti ne ovat menneet alamäkeä.


Leipää ja sirkushuveja, samaan aikaan kun vakavat uutiset ovat häviämässä kuin pyy maailmanlopun edellä.



Miettikääpä. kuinka monta uutista kahdeksan kuukautta käynnissä olleesta Jemenin sodasta, jossa on kuollut 5700 ihmistä ja nälänhätä uhkaa 21 miljoonaa ihmistä, olette kuulleet tai lukeneet vaikkapa viimeisen viikon aikana kotimaisista tiedotusvälineistä?


Jemenin sota on ollut ilmasodan kautta "totaalista sotaa", Saudi-Arabian liittoutuma on pommittanut siviilikohteita museoista sairaaloihin, tappaen 131 ihmistä yhdessä ainoassa ilmaiskussa häihin. Samaan aikaan Jemenin Houthien johtamat kapinalliset ovat onnistuneet iskemään useasti Saudi-Arabian raja-alueille.


Suomen tiedotusvälineiden toimistoissa tälle kaikelle kohautellaan vain olkapäitä ja julkaistaan uusi artikkeli "julkkiksista". Ehkä siinä vaiheessa, kun Jemenistä alkaa suurempi pakolaisvirta, aletaan heräillä...



Tai miehitetty Palestiina, jossa on meneillään kansannousu, jossa on kuollut kahdessa kuukaudessa molemmin puolin noin 130 ihmistä, mutta Suomen tiedotusvälineet ovat hiljaa, vaikka esimerkiksi sunnuntaina ja maanantaina kuoli yhteensä 6 palestiinalaista (joista kaikki kolme maanantaina surmatut lapsia), 1 israelilainen miehityssotilas ja 1 laiton israelilainen siirtokuntalainen?



Suomalaiset tiedotusvälineet tarjoavat hyvin vähän tietoa ulkomailta, ja kotimaastakin eniten huttua - ja mitä pakolaisiin tulee, pelottelua ja poliittikojen äänten kalastelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti