keskiviikko 18. marraskuuta 2015

ETEENPÄIN, KOHTI RAQQAN KANATARHOJA, ILMOJEN SANKARIT!

ETEENPÄIN, KOHTI RAQQAN KANATARHOJA, ILMOJEN SANKARIT!

Saudi-Arabia, Turkki ja Persianlahden sunnidiktatuurit tukevat Islamilaista Valtiota omista syistään ja niin kauan kuin tälle tuelle ummistetaan silmät, ei voida saada mitään aikaan.

Samaa pätee Saudi-Arabian ja Persianlahden diktatuurien tuelle al-Qaidalle; kahdeksan kuukauden aikana pommittaessaan Jemeniä ja lähetettyään sinne tuhansia sotilaita maahyökkäykseen ne eivät ole tehneet iskun iskua Jemenin al-Qaidaa vastaan; joka, muistettakoon, oli Charlie Hebdo -ampumisten takana.

Päinvastoin, Jemenin al-Qaida on laajentanut hallitsemiaan alueita Jemenin sodan aikana.

Syyriassa al-Qaidan al-Nusra Rintama on saanut myös Saudi-Arabian, Persianlahden maiden ja Israelin tuen ja tältä on myös ummistettu länsimaissa silmät reaalipoliittisista syistä.

Saudi-Arabia ja Persianlahden maat käyvät uskonnollista sotaa shiioja vastaan kautta Lähi-Idän, Turkin nykyhallinto taas on laittanut omasta mielestään liian paljon peliin antaakseen Syyrian Baath-hallinnon selviytyä missään muodossa ja hyvät suhteet kaikkiin näihin maihin asetetaan länsimaissa sen edelle, että Islamilainen Valtio todella kukistettaisiin.

Ranskalla on Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa sotilastukikohta, jota se ei halua menettää. Käytännön toiminta Islamilaista Valtiota vastaan hyvinkin johtaisi lähtöön Abu Dhabista.

Turkki taas pystyy vaikuttamaan siihen, tuleeko Euroopan Unioniin satojatuhansia vai miljoonia pakolaisia ja Saudi-Arabia on ostanut pelkästään tänä vuonna miljardeilla aseita johtavista länsimaista, puhumattakaan nyt öljynhinnasta ja sen vaikutuksesta maailmantalouteen.

Suomessa kiihkoillaan ja ollaan innoissaan, kun Ranska itse tekee niin vähän lisää kuin mahdollista Islamilaista Valtiota vastaan. Ensimmäisiä kohteita Ranskan ilmavoimille Syyriassa Pariisin iskujen jälkeen oli esimerkiksi kanatarha. Vastaavan profiilin kohteita lienee luvassa lisääkin, reaalipolitiikan nimissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti