maanantai 18. maaliskuuta 2013


Ayman Sharawna(1976-) on palestiinalainen, joka oli Israelin vankina lähes vuoden ilman mitään syytteitä.

Jäätyään joitakin aktivisteja lukuunottamatta paljolti ilman ulkomaailman  - joka on kiinnostuneempi "Israelin turvallisuudesta" kuin palestiinalaisiin kohdistuvasta rotusorrosta ja etnisestä puhdistuksesta - tukea Ayman Sharawna suostui lopulta siionistifasistien kiristykseen, 10 vuoden karkoitukseen Gazan kaistalle ehtona vapautumiselle. Hän vapautui eilisiltana.

Joulukuussa siionistifasistit olivat luvanneet vapauttaa hänet Länsirannalle ja hän oli tällöin keskeyttänyt nälkälakkonsa, ollen kuitenkin syömättä kiinteää ruokaa. Itselleen ominaisesti siionistifasistit kuitenkin pettivät tämän lupauksen, ja ovat tehneet sen nyt myös kolmen muun nälkälakkolaisen kanssa. Aloitettuaan nälkälakkonsa uudelleen Ayman Sharawna ehti olla nälkälakossa 76 päivää.



Ayman Sharawnan suostumineen karkoitukseen ei sekään ollut tarpeeksi siionistifasisteille, jotka heti hänen saavuttuaan Gazan kaistalle vangitsivat hänen veljensä Jehad Sharawnan:


Aiemmin Israel vangitsi Aymanin 22-vuotiaan veljenpojan Ismail Sharawnan osana yritystään saada tämän setä lopettamaan nälkälakkonsa:




Kaikkiaan Ayman Sharawna oli nälkälakossa 262 päivää heinäkuun 1. päivästä 2012 lähtien. Suomessa hänestä oltiin lähes hiirenhiljaa Israelin pelossa - Kansan Uutiset mainitsi hänet viimein ohimennen artikkelissaan verkossa viikonloppuna.




Tällä hetkellä nälkälakossa on kaikkiaan 7 palestiinalaista poliittista vankia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti