perjantai 22. maaliskuuta 2013

Israel käyttää hyväkseen länsimaiden juutalaisten kansanmurhasta tuntemaa huonoa omatuntoa välttääkseen joutumasta vastuuseen omista sotarikoksistaan ja ihmisoikeusrikkomuksistaan, mutta miettikääpä kuinka vähän Israel on tehnyt olemassaolonsa aikana saadakseen juutalaisten kansanmurhaan osalliset vastuuseen teoistaan?

Eichmann ja muutama pikkutekijä, siinä kaikki. Muuten Israel ei ole laittanut tikkua ristiin, vaikka olisi aivan laillisin keinoin kansainvälisen oikeuden avulla pystynyt ajamaan kansanmurhan uhrien asemaa ja syyllisten saamista oikeuden eteen. Sen sijaan Israel on uhrannut valtavasti aikaa, rahaa ja ihmishenkiä estääkseen palestiinalaisia saamasta omaa valtiota (unohtamatta Libanonin sotia ja eteläosan miehitystä) ja suojellakseen omia johtajiaan joutumasta vastuuseen omista teoistaan.

Koska Israel ei ole välittänyt, eikä välitä juutalaisten kansanmurhasta käytännön tasolla valtiona muuten kuin propagandamielessä, niin länsimaidenkin kannattaisi lopettaa Israelin erikoiskohtelu juutalaisten kansanmurhan vuoksi. Mikä tietenkin oli suuri tragedia ja vääryys, mutta länsimaat ovat nyt sen "hyvittääkseen" yrittäneet pestä 65 vuotta juutalaisten verta käsistään arabien verellä ja saaneet ne vain enemmän vereen. Tämän on loputtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti