tiistai 26. maaliskuuta 2013

Viesti, jonka kirjoitin ja kopioin Jutta Urpilaisen Facebook-sivulle kahdesti tänään osana Facebook-kampanjaa jo 248 päivää nälkälakossa olleen palestiinalaisen poliittisen vangin Samer Issawin puolesta:

Palestiinalainen poliittinen vanki Samer Issawi on ollut 248 päivää nälkälakossa. Israel ei suostu vapauttamaan Itä-Jerusalemista kotoisin olevaa pienen vasemmistolaisen DFLP-puolueen jäsentä Issawia, jos tämä ei suostu tulemaan karkoitetuksi Gazan kaistalle. Mitään syytä Issawin vankina pitämiselle ilman tuomiota Israel ei suostu kertomaan, vaan pitää "syyn" salassa Issawin asianajajaltakin. Samer Issawi on hyvin, hyvin lähellä kuolemaa menetettyään 50 kiloa painoastaan, hänen sydämensä syke on vain 28 kertaa minuutissa. Hän voi kuolla koska tahansa. Vetoamme teihin, jotta te toimisitte Issawin hengen pelastamiseksi.

Vetoamme teihin myös Marwan Barghoutin puolesta, ehkä suosituimman tämän hetkisen palestiinalaisen poliittikon, jota Israel on pitänyt jo kauan vankinaan näytösoikeudenkäynnin jälkeen; Barghoutia pidetään yleisesti Palestiinan Mandelana, joka voisi yhdistää eri poliittiset liikkeet. Hän kannattaa vuoden 1967 sotaa edeltävää rajaa, eli olisi valmis rauhan vastineeksi antamaan Israelille rauhansopimuksessa 78 prosenttia brittiläisestä Palestiinan siirtomaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti