lauantai 30. maaliskuuta 2013

Osana Samer Issawin puolesta tehtävää kampanjointia kirjoitin tämän tekstin ja postitin sen  Coca Colan  Facebook-sivuille suomeksi englanninkielisten, muiden kanssa yhteisten kirjoitusten lisäksi. Facebookin Coca Cola sivut kun näkyvät minulle suomeksi:

Coca Cola tekee juomiaan Israelin miehittämilleen palestiinalaisalueille laittomasti rakentamissa siirtokunnissa ja tukee täten laitonta miehitystä, etnistä puhdistusta ja rotusortoa. Kun ostat Coca Colaa, tuet rotusortoa ja etnistä puhdistusta ja autat ylläpitämään miehitystä.

Samaan aikaan nyt 252 päivää nälkälakossa ollut palestiinalainen poliittinen vanki Samer Issawi tekee kuolemaa Israelin vankina. Israel ei suostu vapauttamaan itäjerusalemilaista Issawia - jota vastaan se ei ole suostunut kertomaan mitään syytteitä, vaikka 99,74 prosenttia Israelin näytösoikeudenkäynneissä syytetyistä palestiinalaisista tuomitaan - jollei tämä lähde Gazan bantustanin ulkoilmavankilaan.

Issawin mukaan nyt on jo liikaa palestiinalaisia pakolaisina, eikä hänestä tule pakolaista. Maailman hallitukset ja tiedotusvälineet ovat Israelin pelossa hiljaa, joten tavallisten ihmisten on tuotava Issawin kohtalo esiin ennen kuin on liian myöhäistä. Hän voi kuolla minä hetkenä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti