perjantai 25. joulukuuta 2015


1.  Israel on 24. joulukuuta 2015 tappanut 4 palestiinalaista miehitetyllä Länsirannalla:

Wisam Abu Ghwaila(22), Eiad Jamal Issa Ideis(25), Muhammad Zahran Abdul-Halim Zahran(22) ja Belal Omar Zayed(23).

Tätä ei saa Suomessa uutisoida, kuten ei sitä, että eilen miehitetyssä Itä-Jerusalemissa laittoman siirtokuntalaisen puukotuksen jälkeen Israelin miehitysjoukot ampuivat 2 palestiinalaista ja 1 omaa laitonta siirtokuntalaistaan, edellisten tullessa laittomien siirtokuntalaisten hengiltä hakkaamiksi - toista nuorukaista hakataan videokuvassa metalliputkella, molempia potkittiin - ja jälkimmäisen kuollessa ampumahaavaansa.

Eilisen uhrit: Issa Assaf ja Anan Abu Habsa.

Neljä kuudesta tapetusta palestiinalaisesta on Kalandian pakolaisleiriltä miehitetyn Itä-Jerusalemin kupeesta.

Issa nimenä muuten tarkoittaa Jeesusta. Eli eilen Israel tappoi Jerusalemissa Jeesuksen ja tänään Länsirannalla Jeesuksen pojanpojan. Joulun hengessä.


2. Pitäisi kiinnostaa jokaista, jota kiinnostavat ihmisoikeudet tai vaikkapa vain kysymykset siitä, miksi Suomeen tulee pakolaisia tai miksi terrorismi saa kannatusta.

Antaa myös kontekstin uutisille Gazasta lauoituille raketeille - mitkä Suomessa usein uutisoidaan, toisin kuin ihmisten tappamiset Israelin toimesta.

Vuosina 2000-2012 Eurooppaan tuli meritse yhteensä 36 000 palestiinalaispakolaista; lokakuun loppuun mennessä pelkästään tänä vuonna Eurooppaan oli tullut meritse jo sama määrä palestiinalaispakolaisia.

Syyriassa oli noin 600 000 palestiinalaispakolaista maan sisällissodan alkaessa. Koska paluuta kotimaahan ei sallita Israelin toimesta, Eurooppa on monen tavoite.

Piiritetty Gazan kaista on muuttumassa elinkelvottomaksi - 1 830 000 ihmistä 365 neliökilometrin alueella, johon kohdistuu hyökkäyksiä harva se päivä. Tällä viikolla Israel on myrkyttänyt peltoja, siepannut kalastajia, lähettänyt puskutraktoreita tuhoamaan viljelysmaita ja on haavoittanut maanviljelijöitä, Egyptin pumpatessa vettä maaperään tuhotakseen salakuljetustunneleita, mikä saastuttaa entisestään Gazan ennestäänkin pahoin saastuneita pohjavesivaroja.

Joko Eurooppa auttaa purkamaan Gazan saarron ja tekemään siitä elinkelpoisen osana kattavaa rauhansopimusta tai voi odottaa valtavaa pakolaisvirtaa.

Israelin pääministeri Netanyahu puhui viikolla avoimesti etnisesti puhdistuksesta Itä-Jerusalemissa, jolloin kaupungin 300 000 palestiinalaisesta 230 000 ajettaisiin pois. Parhaillaan Israel tuhoaa noin 14 000 beduiinin kyliä Länsirannalla uusien laittomien siirtokuntien tieltä ja ilmoittaa uusista laittomista siirtokuntahankeista joka viikko.

Lisää pakolaisia Eurooppaan, jossa kuitenkin moni johtava poliitikko julistaa tukeaan Israelille ja vielä useampi vastustaa ajatusta poliittisista ja taloudellisista pakotteista sitä kohtaan. Samaan aikaan etninen puhdistus etenee.

Jos mitään ei tehdä, jos tämä ei kiinnosta tarpeeksi monta, seuraukset löytyvät aikanaan pakolaiskeskuksista Suomessa.


3. Aikku Salmi Tänä vuonna Israel ja sen laittomat siirtokuntalaiset ovat tappaneet noin 200 palestiinalaista, 3 israelinjuutalaista palestiinalaisina ja israelinjuutalainen väkijoukko lynkkasi yhden eritrealaisen pakolaisen palestiinalaisena.

Palestiinalaiset ovat tappaneet noin 30 israelinjuutalaista samaan aikaan, joista kolmasosa miehitysjoukkojen jäseniä tai aseistettuja laittomia siirtokuntalaisia. Nuorin palestiinalaisten tänä vuonna tappamista oli 18 vuotias, nuorin Israelin tappamista 2,5 vuotias ja Israelin tänä vuonna tappamista palestiinalaisista yli kolmekymmentä oli alaikäisiä.

Viimeksi eilen Israel tappoi 2 palestiinalaista, joista toinen oli 38-vuotias neljän lapsen äiti, joka ammuttiin autoonsa. Israelin miehitysjoukot ampuivat hänen autoaan kaikkiaan 27 kertaa, koska niiden mukaan hän oli lähestynyt "liian suurella nopeudella" miehitysjoukkojen tarkastuspistettä; auto oli kuitenkin tulituksen alkaessa 30 metrin päässä siitä ja valokuvien perusteella kuljettaja ehti pysäyttää sen tienvarteen ennen kuin haavoittui liian pahoin.

Kyseinen nainen, Mahdia Hammad, jätettiin kuolemaan autoonsa ilman, että hänellä olisi annettu mitään ensiapua. Samoin jätettiin ilman ensiapua toissapäivänä tapetuista palestiinalaisista kolme ja israelilainen ambulanssimies kirjoitti 24. päivä Twitter-tililleen, että "Me emme hoida palestiinalaisia."

Sen sijaan Israelin David Magen Adomin ambulanssimiehistöt miehitetyillä alueilla - joilla niiden toiminta on Israelin Kansainvälisen Punaisen Ristin kanssa tekemän sopimuksen vastaista, vastineena jäsenyydelle niiden toiminta miehitetyillä alueilla on kiellettyä - kantavat toisinaan rynnäkkökivääreitä...

Israelin miehitysjoukot taas estävät säännönmukaisesti palestiinalaisia ambulanssimiehistöjä pääsemästä haavoittuneiden luo, joista miespuoliset riisutaan lähes aina alasti tai alusvaatteisilleen nöyryyttämistarkoituksessa. Tämä on tehty myös varhaisteini-ikäisille lapsille.

Vaatteet revitään päältä, usein kirjaimellisesti, mutta ensiapua ei anneta. Pisimmillään ihmiset ovat tehneet tänä vuonna kuolemaa näin lähes kaksi tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti