torstai 17. joulukuuta 2015

Tämä uutisoidaan, mutta sitä ei, että eilen Israelin miehitysjoukot ampuivat 15-vuotiasta poikaa Länsirannalla lähellä Huwwaran tarkastuspistettä, estivät ambulanssimiehistön pääsyn hänen luokseen, riisuivat hänet alasti ja jättivät vuotamaan kuiviin ennen kuin liian myöhään muodon vuoksi yrittivät ensiapua, otettuaan jo ruumispussin valmiiksi viereen...

Eikä sitä, että toissapäivänä kuoli 18-vuotias tyttö, joka oli matkustajana autossa, kun Israelin miehitysjoukot tulittivat ympärilleen samaisella tarkastuspisteellä ammuttuaan kuoliaaksi 16-vuotiaan pojan 25. marraskuuta. Tyttö sai luodin päähänsä ja kuoli lopulta aivojensisäiseen verenvuotoon.

Myöskään tiistaina tapahtunutta kahden nuoren miehen tappamista Kalandian pakolaisleirillä ei uutisoitu, eikä viime päivien muita Israelin tekemiä hyökkäyksiä Itä-Jerusalemissa, Länsirannalla tai piiritetyllä Gazan kaistalla, jossa parin päivän sisään on haavoitettu Israelin joukkojen toimesta niin kalastajia kuin maanviljelijöitäkin.

Myöskään Israelin hallituksen eilistä päätöstä rakentaa 900 uutta asuntoa laittomiin siirtokuntiin miehitetyssä Itä-Jerusalemissa ei uutisoida, kuten ei tuhansien muiden rakentamispäätöksiä viime kuukausina.

Suomen tiedotusvälineitä seuraamalla ei tietäisi, että Israelin miehittämillä palestiinalaisten maiden rippeillä on käynnissä yli 150 ihmisen hengen vajaan kolmen kuukauden aikana vaatinut kansannousu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti