tiistai 1. joulukuuta 2015


Kommentti eräälle rasistille:


Eritrea on luisunut käytännön diktatuuriin itsenäistymisensä jälkeen ja maan välit entiseen isäntämaahan, niinikään diktatuuriksi käytännössä taas muuttuneeseen Etiopiaan, ovat tulenarat.

Yhdysvaltain asettautuminen Etiopian "suojelijaksi" on estänyt sen joutumisen samankaltaiseksi puolihylkiöksi kansainvälisessä politiikassa kuin Eritrea, vaikka esimerkiksi parlamenttivaalit tuossa(kin) maassa ovat vain muodollisuus.

Maiden välinen sota 1998-2000 vaati noin 100 000 ihmisen hengen ja Etiopia on estänyt Haagin kansainvälisen oikeuden määräämän uuden rajalinjan merkitsemisen, vaikka saikin 2/3 kiistellyistä alueista.

Suomalaisia rauhanturvaajia osallistui rajalinjan merkitsemiseen, kunnes sen merkintä pysähtyi.

Eritrea on sotinut itsenäistymisensä jälkeen vuonna 1993 myös Jemenin kanssa Punaisen meren saarten hallinnasta ja sillä on ollut rajakahakoita kolmannen naapurimaan Djiboutin kanssa aivan viime vuosina.

Sen sijaan että tietämättömänä voisit yhä ajatella "kaikki pakolaiset pois, kun minua rasistia pelottaa", tiedät nyt ainakin vähän siitä tilanteesta, mitä nämä ihmiset ovat paenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti